Скільки виводиться амфетамін з організму

амфетамін

Наркоманія – бич сучасного суспільства. На дискотеках і в нічних клубах молоді пропонують спробувати наркотики. Часто перші дози дають безкоштовно, пропонуючи отримати задоволення за компанію. Молоді люди, не досвідчені в життя і мають мало досвіду, дуже легко піддаються на виверти дилерів і друзів, а наслідки прийому наркотиків найсумніші. У цій статті ми розглянемо який вплив на організм виробляє наркотик фен і як відбувається реабілітація після тривалого прийому амфетамінів.

Що таке амфетамін і чому він шкідливий для організму

Амфетамін або в просторіччі фен був створений як аналог ефедрину для стимуляції ЦНС і лікування надмірної ваги, поліпшення діяльності мозку. Спочатку його використовували у військовій практиці, оскільки ця речовина була здатна посилити витривалість і фізичні сили солдат.

Амфетамін як наркотик вийшов на ринок в середині 20 століття, саме тоді молоді стали пропонувати в нічних клубах і на дискотеках спробувати фен. Наркоманам подобається воздествие фена тим, що він покращує настрій, витривалість, працездатність і іноді викликає галюциногенні ефекти.

Але постійний прийом фена шкідливий для здоров’я, оскільки при тривалому його прийомі починається тахікардія, сильні головні болі, скачки тиску, з’являються панічні атаки і навіть може виникнути психоз.

Фен вживається різними способами: його п’ють у вигляді таблеток, нюхають і колють. Залежно від способу введення в організм бажаний ефект настає після 7-25 хвилин.

Основними споживачами фена є молоді люди у віддасть 18-35 років, цей наркотик не дорогий, його легко дістати, що призводить до постійного спокусі і бажанням все більше збільшувати дозування.

Як швидко виводиться фен з організму

Цей наркотик діє миттєво на ЦНС, після нього стан ейфорії тримається близько 2-8 годин, після цього приходить стан спустошеності і наркотик через нирки видаляється з організму. Не так просто сказати наскільки довго фен присутній в крові. Домашні тести виявляють його наявність через 2-3 дня після прийому, лабораторні аналізи здатні виявити залишки амфетаміну в крові через 1-3 тижні.

На тривалість знаходження наркотичної речовини в крові впливають такі чинники:

  • дозування;
  • метаболізм;
  • спосіб прийому препарату;
  • стаж прийому фена

Якщо амфетамін призначений як медичний препарат і його дозування не більше 10 мг, то він буде виведений нирками вже через кілька днів. Звичайне дозування для наркомана становить 25-30 мг, в цьому випадку на його висновок з крові знадобитися як мінімум тиждень. Амфетамін довше затримується в крові якщо вводиться ін’єкційно, ніж якщо його нюхають або ковтають, швидше він виводиться з організму молодих людей, у яких більш активний метаболізм. При одноразовому прийомі фен буде виведений вже через тиждень, а ось кров наркомана зі стажем довго буде брудною.

Сліди одноразового прийому фена будуть міститися в сечі близько 4 днів, якщо ж препарат вживається частіше, то його залишки будуть присутні тиждень. У слині він знаходиться 5 днів, а ось волосся і нігті зберігають присутність амфетаміну протягом 3-4 місяців.

Дієві способи швидко вивести амфетамін з організму:

  1. Рясне питво (більше 3 літрів рідини за раз). При цьому не слід пити чай або каву, але краще молоко або свіжу питну воду.
  2. Якщо фен прийнятий перорально (ви випили таблетки), то слід викликати блювоту. Активоване вугілля збере залишки наркотику.
  3. Звернення до фахівців в реабілітаційний центр, де вам внутрішньовенно введуть розчини, що сприяють виведенню наркотику з організму.

Як наркологи центру «Вибір» допоможуть вам ліквідувати залежність від амфетаміну

Пам’ятайте, постійний неконтрольований прийом амфетаміну в якості наркотику викликає різке погіршення пам’яті і мислення, ерективної дисфункцію, напади істерики і агресії, цироз печінки, виснаження, психоз і шизофренію.

Якщо після прийому фена вас турбують такі симптоми як: болі в вухах і голові, порушення сну, судоми, відсутність ерекції, постійні страхи і тривожні думки, світлобоязнь, погана реакція на міські шуми, то саме час звернутися за допомогою до фахівців.

Реабілітаційний центр «Вибір» тривало працює на ринку надання лікування різного виду залежностей. Ми ефективно справляємося з найскладнішими проблемами, при цьому лікування наркоманії є повністю анонімним. Якщо у вас або вашого близької людини виникли проблеми з прийомом фена, то сміливо приходьте в нашу клініку.

В разі боротьби з амфетамінової залежністю буде запропонована наступна корекційна програма:

  • На початковому періоді детоксикації в організм стражденного будуть введені медичні препарати, що сприяють виведенню амфетаміну з організму. Антиоксидантні препарати швидко виведуть з організму отруту, полегшать доступ кисню до тканин, сприятимуть нормалізації роботи центральної нервової системи, міцному здоровому сну, поліпшення процесів пам’яті і мислення. Киснева в кілька разів підсилить дію крапельниць.
  • Після проведення чистки організму медикаментозними засобами з вами будуть працювати психологи і психотерапевти, які в процесі індивідуальної і групової терапії запропонують ефективні способи протистояння новим зривів у вживанні наркотичного препарату.

Якщо постійний прийом фена став для вас проблемою, не залишайтеся з нею один на один, обов’язково звертайтеся по наркологічну допомогу в реабілітаційний центр «Вибір» і наші фахівці допоможуть вам повернути втрачене здоров’я і радість життя.