Як зняти ломку від солі?

Сіль наркотична – вид синтетичних наркотиків. Популярності досягла завдяки доступній ціні та сильному ефекту. Статистика показує, що кожен 3-й залежний від солі або мефедрону, стає пацієнтом психоневрологічного диспансеру, потрапляючи туди з різним діагнозом (шизофренія, шизоїдні напади, біполярний розлад) і ступенем залежності. Тільки постійне спостереження нашого психіатра допоможе в лікуванні даних діагнозів.

Сольова ломка – що це таке?

Сіль (метилендіоксипіровалерон або МДВП) – наркотик, у складі якого мефедрон і подібні до нього речовини. Після вживання з’являється психостимулюваний ефект, який зберігається 2-3 години. Після цього у людини починають проявлятися ознаки ломки. Для наркотику цього типу властиве лише короткочасне полегшення після чергової дози, яке змінюється болісними симптомами.

Після потрапляння в організм сіль діє на центри мозку, що виробляють гормони серотонін, дофамін, норадреналін. Після чого відбувається сплеск ейфорії, бадьорості, загострення дотику. Коли дія згодом закінчується, і в людини виникає протилежне почуття: апатія, пригніченість та відсутність бажання жити.

Сольова залежність формується після кількох вживань наркотику, особливо якщо у людини слабкий організм або проблеми зі здоров’ям. Серед популярних “у продажу” є Альфа ПВП, адже має сильну психотропну дію. У разі несвоєчасного лікування залежності від цієї речовини, організму завдається шкоди, руйнується психіка, різко погіршується здоров’я, що призводить до смерті.

Скільки триває сольова ломка?

Ломка від солі має симптоматику, яку можна спостерігати у пацієнтів реабілітаційних центрів, має різний часовий проміжок. Це пояснюється декількома причинами. Важливо знати, який стаж вживання наркотику в людини: якщо це було кілька разів, то абстинентний синдром спостерігається протягом 3-5 днів. Коли йдеться про безперервне регулярне вживання, міцну залежність, то стан триває від 14 днів і більше. Пов’язано це з великим обсягом накопичених наркотичних речовин в організмі, які виводяться не так швидко.

Симптоми

Щоб відрізнити абстинентний синдром, що виникає після вживання синтетичних наркотиків, потрібно знати його ознаки.
Ломка від солі має ряд ознак:

  • головний біль;
  • нудота та блювання;
  • підвищена пітливість (без фізичного навантаження);
  • прискорене серцебиття;
  • задишка;
  • ломота в тілі, судоми чи спазми;
  • розлад ШКТ;
  • спрага, сухість у роті;
  • тремор;
  • втрата апетиту;
  • слабкість.

Крім фізіологічних проявів, потрібно звернути увагу на психоемоційний стан, адже ломка сильно впливає на поведінку людини, на безпеку її та інших людей.

Такі відходняки від солі спричиняють критичне погіршення не тільки самопочуття, а й загального стану здоров’я. Регулярне вживання солей наркозалежним – це причина формування міцної психологічної та фізичної залежності, лікування якої в домашніх умовах неможливе. Для цього потрібне стаціонарне лікування в центрах, де нарколог підбере індивідуальні методи терапії. Реабілітаційний центр “Вибір” надає послуги з лікування ломки у будь-якому її вигляді.

УШОД у Києві: як допомагає зняти наслідки залежності та лікування ломки?

УШОД – ультра швидка опіоїдна детоксикація. За її допомогою наркозалежний приходить до нормального фізичного стану за короткий проміжок часу (в середньому 6-8 годин). УШОД не є способом лікування психологічної залежності.

Перед такою детоксикацією проводиться діагностика: взяття на аналіз крові та сечі, УЗД внутрішніх органів, кардіограма. Якщо результати в межах норми немає протипоказань, пацієнт може пройти лікування ломки.

  1. Очищення сечового міхура та кишківника.
  2. Введення у наркоз.
  3. Використання препаратів – Налоксон або Налтрексон (антидоти, що застосовуються при передозуваннях або абстинентному синдромі).
  4. Через деякий час завдяки препаратам організм пацієнта очищається від токсинів солі.

Переваги УШОД у наркологічному центрі “Вибір” у Києві:

  • зняття гострих проявів ламання від солі;
  • швидкий ефект;
  • безпечна для здоров’я;
  • безболісність;
  • відсутність побічних ефектів.

Лікування залежності від солі та відновлення організму – тривалий процес, що займає від 90 до 180 днів (у тяжких випадках може знадобитися 360 днів) повної відмови від вживання ПАР (психоактивних речовин).

Програма “12 кроків”

У реабілітаційному центрі “Вибір” у Києві використання програми “12 кроків” дозволяє досягти успіху у лікуванні залежності від солі. Вона спрямована на роботу із підсвідомістю, психікою та мисленням без використання медикаментозних препаратів. Пацієнту необхідно осмислити наявність залежності, визнати неможливість її самостійного вирішення. Допомога в такому випадку надають люди, які в минулому мали залежність від наркотиків або алкоголю і зуміли позбутися хвороби самостійно. Завдання такого лікування – духовна переорієнтація наркозалежного.

НЦ “Вибір” у Києві використовує методики, які допомагають пацієнтам подолати залежність від наркотиків. Фахівці закладу мають багаторічний досвід, який допомагає знайти підхід до кожного наркозалежного, що дозволяє зробити процес лікування та реабілітації від залежності швидким та ефективним. “Солі наркомани лікування” – забути про ці поняття можна завдяки роботі спеціалістів “Вибір”