Триган-Д – нешкідливий анальгетик або небезпечний наркотик?

Триган -Д- НЕ рецептурний препарат, який з легкістю можна придбати практично в будь-якій аптеці. Що ж особливого в складі цих, здавалося-б, нешкідливих таблеток, що вони користуються такою популярністю серед підлітків? Триган-Д (тніганде) містить в своєму складі парацетамол і дицикловерин – атропіноподобное речовина, яке і викликає у підлітків тріп (стан зміненої свідомості, обумовлене прийомом психоделіків). Дицикловерин часто зустрічається в складі індійських препаратів, за деякими даними його застосовують для розслаблення гладкої мускулатури, таким чином він підсилює аналгезуючу дію парацетамолу, але при передозуванні і відбувається той ефект, заради якого тріганде і купують підлітки. У відгуках про ці таблеткам йдеться, що препарат не рекомендується приймати до 15 річного віку. Але хіба це може зупинити дитини, що шукає гострих вражень і бажає «кайфануть від коліс (сленгове назва таблеток)» Чи не зупиняють і наслідки в результаті передозування, про яких написано в інструкції до препарату, і які фіксують медики, як симптоми передозування таблетками, у які потрапили в лікарню:

  • блювота,
  • головні болі,
  • судомні стани,
  • невмотивована агресія,
  • тріпи,
  • гіперемія (почервоніння) шкіри обличчя,
  • анафілактичний шок.

Навіть негативні тріп-репорти (негативний досвід споживачів, яким вони діляться в наркотичної середовищі або на форумах, не повинні зменшувати бажання підлітків випробувати на собі, як вставляють (сленгове – змінюють свідомість) таблетки.

Пігулки Триган-Д

Слід сказати і про другий становить компоненті препарату – парацетамолу. Справа в тому, що в тріганде його міститься максимально допустима добова доза, при врахуванні того, що таблетки приймають в тій кількості, яка вказана в інструкції. При перевищенні дози препарату парацетамол може чинити сильний токсичний вплив на організм людини.

Небезпечно також поєднання Трігана з алкоголем. Навіть невелика кількість слабоалкогольного напою, випитого після прийому таблеток, може спровокувати сильне токсичне ураження організму у вигляді функціонального гепатиту або ниркової недостатності. А через певний період систематичного вживання Трігана, він вже не вставляє так, як раніше, тому і з’являється алкоголь, який за відгуками (тріп-репорт) інших наркопотреебітелей, допомагає повернути колишній ефект від коліс.

Абсолютно непередбачувано і вплив Трігана на психіку. Є багато факторів, в залежності від яких наслідки прийому таблеток може призвести до незворотних порушень психіки. У одних таблетки викликають ейфорію, інші впадають в паніку, а у підлітків, ще не сформувалася до кінця психічної діяльністю, навіть одноразовий прийом великої кількості речовини може викликати прикордонний стан або психічні захворювання.

Тому вживання таблеток можна вважати підлітковим пустощами і сподіватися, що дитина «переросте» і все налагодиться саме собою. Вживаючи аптечні препарати, підліток з часом перейде на більш «важкі» наркотики, так як толерантність буде підвищуватися і колишній ефект від вживання коліс (сленг. Таблетки) вже не буде викликати тієї ейфорії, яка була присутня раніше.

Що важливо знати родичам, близька людина яких зловживає аптечними препаратами (Триган-Д)

Латинська мудрість говорить – «попереджений значить озброєний». Що-б вчасно відреагувати і врятувати життя близької людини, важливо не залишати без уваги найменші зміни в поведінці рідного людини.

Такі форми поведінки, як замкнутість, дратівливість, зниження або навпаки підвищення апетиту, сонливість або відсутність сну, підвищена балакучість, часто є ознаками вживання певної речовини, а не перехідним віком.

Важливо розуміти, що залежність – це важке захворювання, а не шкідлива звичка, яку можна викорінити за допомогою покарання або позитивної мотивації. Поки ваша рідна людина продовжує приймати таблетка, його психічний стан і життя знаходяться під постійною загрозою, сама ж хвороба при цьому погіршується, набуваючи більш важку форму. При найменшій підозрі, слід вживати екстрених заходів, адже як-би страшно це не звучало, але можна просто не встигнути і назавжди втратити свою близьку людину. Вирішення проблеми потребує втручання фахівців в даному питанні, будь-які аматорські підходи можуть лише погіршити ситуацію!

Якщо у Вас є підозра, що хтось із Ваших близьких зловживає Тріганом-Д або будь-якими іншими аптечними препаратами, для придбання яких не потрібен рецепт, Ви завжди можете отримати безкоштовну консультацію фахівців нашого центру і зберегти здоров’я і життя своїх близьких!