Стадії алкоголізму

На жаль, алкоголізм в країні явище дуже поширене. Самостійно впоратися з проблемою вдається не кожному. Наркологічний центр допомагає позбутися від залежності і повернутися до нормального життя.

Як відбувається розвиток алкоголізму?

Пияцтво розвивається поступово. Дуже складно розгледіти початкові стадії алкоголізму, бо усвідомлення того, що відбувається приходить тоді, коли хвороба вже запущена.
Але в який би час не була визначена проблема, потрібно терміново вживати заходів. Чим раніше буде розпочато лікування алкоголізму, тим простіше попередити негативні наслідки.
Вважається, що найважчим є жіночий алкоголізм. Це захворювання іноді навіть називають невиліковним. Можливо, залежність у жінок сильніше, ніж у чоловіків.
Але при правильному підході вирішити можна все. Головне, як вже зазначалося, розпізнати цю проблему і визначити, на якій стадії знаходиться людина.

Три стадії алкоголізму

Відрізняють три стадії алкоголізму незалежно від форми залежності. Пивний алкоголізм, чоловічий чи жіночий алкоголізм завжди мають кілька стадій, проблема прогресує поступово.

  1. Стадія перша.
    Алкоголь приносить задоволення, розслабляє, що провокує прагнення знову випити трохи у гарній компанії або ввечері вдома перед сном. На першій стадії часто не помічають пивний алкоголізм. Адже келих пива у компанії друзів більшість не вважає пияцтвом.
  2. Стадія друга.
    З`являється звичка вживати спиртне, організм уже вимагає цього. Якщо не випити, спостерігаються розлади психіки, головний біль, людина втрачає контроль над собою.
  3. Стадія третя.
    Вживання спиртного стає щоденним. Людина втрачає витривалість до алкоголю, тому п’яніє швидко від мінімальних доз. Цю стадію називають деградацією особистості, бо відмічають серйозні психологічні розлади, проблеми зі здоров’ям.

Вживати заходів краще на першій стадії алкоголізму, якщо вдається помітити залежність на початковому етапі її розвитку. Але найчастіше проблему помічають на другому, а часом і на третьому етапі, коли впоратися з пияцтвом не так просто.
Позбавити від залежності, повернути нормальний спосіб життя, відновити психіку пацієнта і поправити здоров’я допоможуть в НЦ Вибір. Досвід роботи центру дозволяє давати гарантію успішного лікування алкоголізму.